
انتخاب لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی
کسانی که به تازگی شروع به کد نویسی می کنند، شاید در انتخاب یک لپ تاپ دچار سردرگمی شوند. در این مقاله به حداقل نیازهای یک برنامه نویس اشاره می شود.
پردازشگر یا CPU
انتخاب پردازشگر مناسب، باعث افزایش سرعت کارایی سیستم شما خواهد شد.
چون به احتمال زیاد علاوه بر IDE، برنامه هایی دیگر مانند مرورگرها و ... نیز در حالت اجرا خواهند بود و این نیاز به یک پردازشگر خوب دارد تا فشار کمتری به سیستم شما وارد شود.
برای یک برنامه نویس پردازشگر Core i5 مناسب است، اما اگر بتوانید Core i7 تهیه کنید بهتر است!
توی خرید لپ تاپ حتما به این توجه کنید که فرکانسش بیشتر از ۲.۵ گیگاهرتز باشه (GHz)، مقدار کش بالایی داشته باشه (زیر ۴مگ اصلا نباشه) و همینطور تعداد هستههاش هم بالا باشه.
رم (RAM)
مهمترین انتخاب یک برنامه نویس رم می باشد.
رم ۸ گیگ برای برنامه نویسی مناسب است اما اگر بتوانید رم ۱۶ انتخاب کنید عالی می شود!
مخصوصا اگر می خواهید برنامه نویسی اندروید انجام دهید، رم با قدرت بالا به شدت مورد نیاز شما می باشد.
با این شرایط، اگر برنامه نویس موبایل می خواهید شوید سعی کنید رم ۱۶ انتخاب کنید در غیر این صورت رم ۸ نیز کفایت می کند.
کارت گرافیک ( Card Graphic)
برای برنامه نویسی کارت گرافیک زیاد مهم نیست.
در نتیجه اگر یک گرافیک ۲ گیگ یا ۴ گیگ هم داشته باشید به راحتی می توانید برنامه نویسی را انجام دهید.
توجه کنید اگر برنامه نویس بازی هستید، گرافیک برای شما بسیار مهم خواهد بود. که برای این بهتر است از گرافیک های External استفاده کنید.
حافظه (Storage)
مقدار حافظه بستگی به نیاز شما دارد.
اگر صرفا کد نویسی می کنید، یک هارد ۱۲۰ گیگ نیز برای شما کافی است.
اگر قادر به هزینه کردن هستید، بهتر است SSD انتخاب کنید چون سرعت بیشتری دارد. در غیر این صورت انتخاب هارد HDD هم ایرادی ندارد.
البته توصیه بنده این است که لپ تاپی بخرید که همون هارد SSD را داشته باشه و برای فایلهای حجیمتون از هارد اکسترنال استفاده کنید.
کیبورد
یه برنامه نویس بیشترین استفاده را از کیبورد داره واسه همین حتما قبل از خرید لپ تاپ دکمههاش رو تست کنید. کیبوردها با دکمههای کامپکت بهترین گزینه هستند.
مورد دیگهای هم که مهمه اینه که کیبورد لپتاپ بک لایت داشته باشه (چراغ زیر دکمه های کیبورد) تا توی شب و محیطهای تاریک بتونید از اون استفاده کنید.
کیفیت صفحه نمایش
برنامه نویسها ساعتهای طولانی همینطوری به لپتاپ نگاه کنن برای همین مانیتور خوب خیلی برای ما الزامیه.
سعی کنید مانیتور لپتاپ حتما رزولیشن بالایی داشته باشه. چون توی رزولیشنهای پایین فضای کافی برای وجود ۲ یا چند پنجره وجود نداره و همچنین تکستها هم شارپ نیستند و شما بعد از مدتی کار کردن خسته میشید.
یه مورد دیگه که توی بحث صفحه نمایش هست اینه که شما لپتاپ را برای برنامه نویسی میخرید و پول اضافه دادن واسه صفحه نمایش تاچ یه کار اشتباهه. با پولی که بابت این کار میدید میتونید سخت افزار لپتاپتون رو بهتر کنید.
علاوه بر این صفحات تاچ میزان مصرف باطری زیادتری هم دارن.
جا به جایی
اگر هر روز باید جا به جا بشید و لپ تاپ رو اینور اونور ببرید از فکر لپتاپ بزرگ بیاید بیرون. بهتره که یه لپ تاپ ۱۳ یا نهایتا ۱۴ اینچی بخرید. چون این لپتاپ ها به خاطر صفحه نمایش کوچکتر و همچنین سخت افزار (بخصوص CPU پایین تر) جوابگویی باطری بهتری دارند.
اما اگر زیاد اهل جا به جایی و سفر نیستید و همیشه به پریز برق دسترسی دارید لپ تاپ ۱۵ اینچ گزینه بهتری هست. لپتاپ های ۱۵ اینچی صفحه بزرگتری دارند و برای مالتی تسکینگ و پنجرههای کنار هم خیلی بهترن. علاوه بر اینکه سخت افزار قویتری نسبت به ۱۳ اینچیها دارن.